Mer om oss

Teleskopguide.se är din oberoende guide på nätet för att hitta de bästa teleskopen och för att lära dig mer om rymden. Vi strävar efter att vara helt objektiva så att du kan fatta rätt beslut när du ska köpa teleskop och tillbehör.

I vårt team finns flera experter på teleskop och rymd. Vi har många års erfarenhet av att skapa bäst i test-guider på internet. Därför har vi en god känsla för vad du som konsument letar efter – och behöver i form av tips och råd.

Vår ambition och vår vision är att alla som letar efter de bästa teleskopen ska få all den information de behöver för att kunna fatta ett välavvägt beslut.

Så testar vi bästa teleskop

Hur hittar man bästa teleskop? Hur har vi gjort?

Det har gjorts flertalet verkliga test av de modeller som finns på marknaden. Vad vi gjorde var att vi gick igenom alla dessa tester en och en.

Vi har lusläst varje protokoll för att utröna vilket teleskop som andra tycker är bäst. Efter detta så har vi valt ut de modeller som blir toppkandidater i lite olika kategorier som bästa teleskop för nybörjare och bästa proffsmodell.

Dessa har vi sedan testat på djupet för att kunna kora en vinnare i respektive kategori. Dessa tester uppdateras löpande efterhand som det kommer nya varianter och modeller på marknaden.

Så tjänar vi pengar

Teleskopguide.se är oberoende och kommer så att förbli. Men hur tjänar vi då pengar?

Svaret är att vi finansierar denna tjänst genom så kallad affiliatemarknadsföring.

Det innebär att vi får provision på eventuell försäljning som sker efter att du eller någon annan av besökarna klickat på en länk och därefter köpt ett teleskop hos någon av återförsäljarna.

Du som handlar betalar varken mer eller mindre för ditt teleskop. Priset är exakt detsamma som om du hade gått direkt till någon av butikerna. Provisionen är det försäljaren som står för och den tas från deras marknadsföringsbudget. De betalar oss istället för att exempelvis annonsera på nätet eller i dagspressen.

Är vi då inte beroende av dessa samarbetspartners och därmed partiska? Nej, inte alls. För det första grundar vi våra tips på olika oberoende tester som redan gjorts. För det andra har varje återförsäljare mängder med olika modeller. Det är bara upp till oss välja exakt vilken vi ska rekommendera.

Du kan alltså se det som en win-win-situation. Du får oberoende tips och recensioner från olika test. Sedan får vi en liten ersättning om du bestämmer dig och handlar.

Författare och expert

Till vår hjälp att skriva texterna har vi Hans Lindblom som är expert på astronomi och teleskop. Han har arbetat fram en gedigen kompetens både professionellt och privat.

Drift

Driften av sajten sköts av företaget Webpartners Sweden AB.

WebPartners Sweden AB – Vi driver och underhåller Teleskopguide.se

Gesällvägen 2

294 77 Sölvesborg

Email: kontaktaoss@webpartnerssweden.se

Org.nr: 559138-4234